SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója - Boris, az ölelnivaló puhaság

Maszlag Anett [cikkei] - 2016-08-04
Bababarát anyagokból készítek, egyedi megrendelés alapján textil macit. A maci alakja saját tervezésű. Úgy alakítottam ki, hogy a gyerekek arcához igazodjon, így még jobb hozzábújni.
Családi vállalkozás bemutatkozója - Boris, az ölelnivaló puhaság

A vállalkozás bemutatása

Mi a vállalkozás neve?

Boris, az ölelni való puhaság

Mivel foglalkozik a vállalkozásod?

Bababarát anyagokból készítek, egyedi megrendelés alapján textil macit. A maci alakja saját tervezésű. Úgy alakítottam ki, hogy a gyerekek arcához igazodjon, így még jobb hozzábújni.

Mikor indult?

2015 decemberében. Elég friss a vállalkozás, de annál pörgősebb.
 

A vállalkozó szülő bemutatása

Mivel foglalkoztál a vállalkozás előtt?

Szociális munkás voltam egy hajléktalan szállóban.

Miért pont ebbe a vállalkozásba kezdtél?

Közel áll hozzám a kézművesség. Ötvös szakmám is van, de a vegyszerek miatt itthon, gyerek mellett macerás lenne csinálni. Ahogy megszületett a kislányom szerettem volna, hogy egyedi játékai legyenek, ezért készítettem el ezt a formát. Először mindenki kinevette, majd egy kis idő elteltével nagy sikert aratott. Ezután tovább fejlesztettem és sok prototípuson át kísérletezve kialakítottam a számomra tökéleteset. Szeretem az egyedi dolgokat. Főleg azokat, amiket magyar designerek és tervezők készítenek. Úgy gondolom, hogy sokkal jobb egyedi ajándékot adni valakinek, mint valami tömeggyártmányt. Ezért is gondoltam úgy, hogy elkezdem ezt a vállalkozást. Szeretnék olyan színű és mintájú macit készíteni a megrendelőimnek, amibe beleszeretnek és még bababarát is. Minden maci, ölelésre van tesztelve. Ahogy elkészítem, a kislányom kiveszi a kezemből és mindet megölelgeti.
 

Vállalkozás család mellett

Mit szólt a családod, szűkebb környezeted, amikor belevágtál a vállalkozásba?

Párom nagyon támogatott. Mai napig sok mindenben segít. A családom többi tagja is biztat. Bár voltak olyan emberek, akik nem hittek abban, hogy ez a figura másnak is tetszeni fog.

Hány gyermek van, mennyi idősek? Hány évesek voltak a vállalkozás indulásánál?

Egy kislányom van. Másfél éves. Körülbelül 10 hónapos volt, amikor elkezdtem komolyabban a vállalkozást.

Hogyan tudod összehangolni a vállalkozással kapcsolatos teendőket, a családi feladatokkal?

Nagyon nehéz, mert egyedül vagyok és semmi segítségem. Párom nagyon sokat dolgozik, amikor van ideje, segít nekem. Szüleim vidéken laknak. A kislányom pedig itthon van velem. Általában az a menet, hogy én reggel 7-8-tól leülök és varrok, egészen 11 óráig. A kislányom addig játszik. Nagyon ügyesen rajzol egyedül és lefoglalja magát bármivel. Sőt szeret is egyedül játszani. Persze végig felügyelem munka közben. Ugye a nők többfelé is tudnak figyelni. :D Utána a kislányom lefekszik aludni. Én gyorsan ebédet készítek, hogy mire felébred, tudjon mit enni. Majd a házimunkát megcsinálom. Ezután visszaülök dolgozni körülbelül 2 óráig. Ebéd, öltözködés és irány a játszótér. Este pedig előkészítem a varrnivalót másnapra. Éjszaka a marketinget csinálom, és a megrendeléseket veszem fel.  Próbálom úgy szervezni a napomat, hogy a délután csak a kicsié. Persze ez néha felborul. Ha nyűgös napjai vannak, akkor például egyáltalán nem tudok varrni.

Ki segít abban, hogy a vállalkozásodra is legyen időd a család mellett?

Párom. Amikor van egy kis szabadideje, mindenben segít nekem. Meg persze anyukám és apukám. Ha például vásárba megyek, akkor segítenek nekem és eljönnek velem árulni.

Szeretnéd a későbbiekben gyermekeidet is "bevonni" a vállalkozásba?

Persze. De nem akarom ráerőltetni. Ha majd nagy lesz (és még menni fog a vállalkozás) és szeretne segíteni, akkor örömmel fogadom. De csak akkor vonom bele, ha ő szeretné. Szeretném, ha a saját útját járná majd, hogy megtalálja azt, ami örömet okoz majd neki. Ha ez Boris maci lesz, akkor nagyon örülni fogok.

Mennyi időt foglalkozol a vállalkozással egy héten?

Amennyit csak tudok. Minimum 30 órát. De ez valamikor jóval többet.
 

A vállalkozás sikeressége

Szerinted mik a legfontosabb tényezők egy vállalkozás sikerességéhez?

A legfontosabb, hogy szeresd azt, amit csinálsz és higgy benne. Illetve, hogy ne a pénz lebegjen a szemed előtt, mert az nagyon el tudja rontani. 

Milyen szakmai segítséget veszel, vettél igénybe?

Egyelőre még semmit nem vettem igénybe.

Elérted-e már azt a célt, amit kitűztél, amikor belevágtál a vállalkozásba?

Nem. Még nagyon-nagyon messze van a cél. Próbálok kisebbeket felállítani a nagy cél előtt. De jó úton haladok. Vagy legalábbis úgy érzem.
 

Összegzés

Mai eszeddel újra belevágnál-e?

Persze. Ez egy nagyon jó döntés volt.

Mit üzensz azoknak, akik már kacérkodnak a vállalkozás gondolatával, de még nem mertek belevágni?

Üzenem mindenkinek, hogy vágjanak bele. Ha hiszel magadban és van legalább egy támogató embered, akkor nincs mit veszíteni. Mindenképp nyerhetsz azzal, ha belevágsz.

Hivatalos adatok:

https://www.facebook.com/borismaci
instagram.com/borismaci
e-mail: borisamaci@gmail.com
 

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja