SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója - B.Cute: Cukiságok horgolva

- 2016-08-15
Egyedi, horgolt bébi- és gyermekjátékok, baba- és gyerekszoba dekorációk, kiegészítők készülnek a B.Cute műhelyében. A játékok színesek, kedvesek, ölelgetnivaló pihepuhaságok.
Családi vállalkozás bemutatkozója - B.Cute: Cukiságok horgolva

Mivel foglalkozik a vállalkozás?

Egyedi, horgolt bébi- és gyermekjátékok, baba- és gyerekszoba dekorációk, kiegészítők készítésével foglalkozom. 
A hagyományos horgolást ötvözöm a modern formákkal és színekkel. A játékok színesek,  kedvesek, ölelgetnivaló pihepuhaságok.

Célom, hogy valami olyan egyedi kerüljön a gyermekekhez, az otthonokba, ami értéket is képvisel, ne csak egy nagyáruház polcáról lekapott tömegtermék legyen.

Ha valaki B.Cute terméket ajándékoz születésnapra, babaköszöntő buliba, keresztelőre, nagy valószínűséggel nem kerül olyan helyzetbe, hogy még egy ugyanolyan ajándékot fognak kibontani, mint amit ő vitt.

Minden egyes játék, figura vagy dekor kézzel horgolva készül. Még hogyha nagyon hasonlítanak is, nem készül két teljesen egyforma, és akár személyre is szabhatók.

Mennyi idő kellett, hogy beinduljon a vállalkozásod/vállalkozásotok?

Körübelül egy év kellett, hogy beinduljon a vállalkozás úgy igazán.

Már folyamatosan érkeznek a felkérések, most is 2 nagyobb projekten dolgozom, pl. éppen kabalafigurát tervezek egy brandnek, de erről most még nem mondhatok részleteket. Persze igyekszem az egyéni kéréseket is ugyanúgy teljesíteni.

Nem panaszkodom, sok dolgom van most, szerencsére.

A vállalkozás 2015 elején indult el ténylegesen.

Mivel foglalkoztál a vállalkozás előtt?

Mielőtt belefogtam, sokáig GYES-en voltam itthon a fiaimmal, közben a WSÜF-re jártam pénzügy - számvitel szakra, végül mégis a kreativitás győzött.

Miért pont ebbe a vállalkozásba kezdtél?

A családomban születésem óta jelen volt a kreatív munka, a vállakozás; a szüleim bőrdíszművesként dolgoztak, gyakorlatilag a műhelyben nőttem fel, így szinte adott volt, hogy én is valami kreatív munkát végezzek majd egyszer.

2012-ben ismerkedtem meg a horgolással és az amigurumi technikával, és mivel nem volt, aki megtanítsa, autodidakta módon sajátítottam el az alapokat.

Kezdetben kész leírásokból dolgoztam. Aztán egyszer szerettem volna egy mackót, de sehol nem találtam hozzá számomra megfelelő mintát, ezért elkezdtem útmutató nélkül alkotni, horgoltam, bontottam, számoltam a szemeket... Így született meg Elliot, az első B.Cute mackó, és így indult el a tervezői pályafutásom is.

Mit szólt a családod/szűkebb környezeted, amikor belevágtál a vállalkozásba? Támogatták-e az ötletet?

A családom abszolút támogatott és támogat a mai napig is, ebben szerencsém van.

Hány gyermeked van, és mennyi idősek? Hány évesek voltak akkor, amikor belevágtál a vállalkozásba?

Két kisfiam van, 7 és 4 évesek voltak, amikor elindult a vállalkozás.

Hogyan tudod összehangolni a vállalkozással kapcsolatos teendőket, a családi feladatokkal?

Igyekszem összeegyeztetni a családi életet a munkával, a férjem leginkább itthon dolgozik, így azt hiszem könnyebb helyzetben vagyunk.

Javarészt délelőtt dolgozom, amikor iskolában, óvodában vannak a gyerekek, vagy este, amikor már alszanak. Persze néha elengedhetetlen, hogy máskor is foglalkozzak a munkával, főleg, ha feltorlódnak a teendők, vagy szorítanak a határidők. Ilyenkor természetesen számíthatok a férjem segítségére.

Szeretnéd a későbbiekben gyermekeidet is "bevonni" a vállalkozásba?

Az, hogy a gyerekek később tovább viszik e a vállalkozást, rajtuk múlik. A lényeg, hogy azt csinálják amit szeretnek. Jelenleg lelkes termékfejlesztők és tesztelők!

Mennyi időt foglalkozol a vállalkozással egy héten?

Nehéz meghatározni, hogy pontosan mennyit dolgozom a vállalkozáson heti szinten, mindig annyit, amennyit kell.

Sokan azt gondolják, hogy otthonról dolgozni könnyű, nem kell sehova mennem és biztos olyan, mintha nem is csinálnék semmit.  Pedig ez nem egy olyan munka, hogy bemegyek dolgozni reggel 8-ra és délután 4-kor kiesik a kezemből minden, mára végeztem.

Azt hiszem, néha sokkal többet dolgozunk, mint az átlag, csak az időnket szabadabban tudjuk beosztani. Ezt félgőzzel nem lehet csinálni, sok-sok türelem, munka, kitartás, alázat, hit, tanulás kell hozzá, és ami még nagyon fontos, ezt nem lehet csak a pénzért csinálni, ebbe szerelmesnek kell lenni.

Szerinted mik a legfontosabb tényezők egy vállalkozás sikerességéhez?

A folyamatos fejlődés nagyon fontos, figyelemmel kell kísérni a változásokat, az új technikákat, trendeket, illetve egymás tapasztalataiból is sokat lehet tanulni. Manapság sok ingyenes lehetőség is van, hogy egy-egy témában tájékozódni tudjunk.

Mik voltak az eddigi legnagyobb sikereid, mire vagy a legbüszkébb?

Mindegyik munkámra nagyon büszke vagyok, -hiszen mindegyik az én kezeim közül kerül ki- de leginkább az általam tervezett mackókra, Emilyre és Elliotra, akik nagyon népszerűek a mai napig. Hatalmas öröm, amikor kapok egy-egy képet az általam készített játékról és az új kis gazdájáról.

Illetve nagyon büszke vagyok a Baby On!-nak készített horgolt lufikutyákra.

Elérted-e már azt a célt, amit kitűztél, amikor belevágtál a vállalkozásba?

Vannak álmaim, amiket el szeretnék érni, pl. egyszer majd egy kis alkotóműhely vagy stúdió.  Általában kisebb célokat tűzök ki magam elé, és minden apró siker visz előre. Most úgy érzem, jó úton haladok.

Elérhetőség:
B.Cute - Cukiságok horgolva
Facebook: https://www.facebook.com/cukisagokhorgolva/
E-mail: bcutecreations@gmail.com

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja