SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az én gyerekem más mint a többi, mert ő az enyém! (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

Zerinváry Renáta [cikkei] - 2011-04-21
Mindannyian ismeritek a mondást, hogy az "én gyerekem más", mint a többi, nos én az alábbiakban megírom, hogy az enyém miért más mint a többi gyerek!
Az én gyerekem más mint a többi, mert ő az enyém! (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

 Soha nem gondoltam, hogy annyira fiatalon leszek anya, hogy még engem is gyereknek fognak nézni, de mégis így történt! Egy napon ott álltam egy kis emberkével a karomban és tudtam, hogy attól a naptól kezdve megváltozik az életem, de még nem sejtettem, hogy mennyire! Amikor a kezdeti 6 hetes traumán túl jutottunk és kiderült, hogy tejérzékeny a kisfiam, azért nem tud enni és azért beteg, már éreztem, hogy igazi harcost szültem, aki soha nem adja majd meg magát egykönnyen, hiszen az életéért is úgy harcolt, hogy bárki megirigyelhette volna. S ez még csak a kezdet volt! Mivel abban az időben nem igazán ismerték még Magyarországon a tej allergiát, nem volt egyszerű dolgunk, sem a Kisfiamnak, sem nekem!  Teljes anyatej és tehéntej allergiában szenvedett, ez azt jelentette, hogy napont 7-szer kellett etetnem és persze főznöm neki, hiszen minden ételbe húst turmixoltam, hogy a tejet valamivel pótoljuk nála! Óriási bébiként született, állandóan éhes volt így bevallom nem volt könnyű dolgom! Az egész napom az etetése körül forgott, ugyanis abban az időben még nem igazán voltak tejmentes tápszerek. Igazi tej ellenes reklámot lehetett volna vele csinálni úgy fejlődött a hústól! Ez a diéta egészen két éves koráig tartott, ami azt jelentette, hogy semilyen tejféleséget nem ehetett addig! De a renitens dolgai nem csak ebben nyilvánultak meg. Úgy mondtam akkoriban, hogy a megtestesült "NEM" volt! A dac korszaka gyakorlatilag a születésénél kezdődött és asszem a mai napig tart!:)) Együtt sírtunk és együtt nevettünk mert a természete nem mindig volt egyszerű, de én büszke voltam rá, hogy ennyire egyedi és utánozhatatlan! Ma már azt sem tudom, hogy tulajdonképpen melyikünk nevelte a másikat, de szerintem sokat tanultunk egymástól! A feltétel nélküli szeretetet és a másik elfogadását olyannak amilyen, egészen biztosan! Igyekeztem megérten az ő kis lelkivilágát és gyerek szemmel nézni a dolgait, cserébe csodák-csodája azt kaptam, hogy egy igazi kis bölcs felnőtt élt mellettem! Sokszor nem tudtam, hogy melyikünk a szülő és melyikünk a gyerek! Kiváló tanuló volt és mindig mindenben kitűnő, rendszerető és jó gyerek, nem csavargott, nem lógott a suliból és a tanárai csak dícsérték, de én ezen nem is csodálkoztam, hiszen tudtam, hogy az én fiam csak ilyen lehet! Olyan hamar felnőtt, olyan hamar a saját lábára állt, de még ma is az én Kicsi fiam, bár akkora ember lett belőle, hogy vannak akik csak félve néznek fel rá! Viszont én ma is ellágyulok ahányszor meglátom és ma már tudom, hogy azért más és azért különleges számomra, mert ő az én Kisfiam, az enyém és nem másé! 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja