SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rovarcsípés ellen

Hidegh Sándor [cikkei] - 2009-07-02
Akinek túl érzékeny a bőre, nem mindegy, mit használ rovarcsípésre. Íme néhány egyszerűen elkészíthető házi gyógyír.
Rovarcsípés ellen

Néhány házi módszer rovarcsípésre (nagymama módszere):

  • A kukoricakeményítő kiváló házi szer rovarcsípésre. Keverjük el a keményítőt vízzel, mossuk le a csípés helyét, majd szárítsuk meg. Kenjük rá a keményítős pépet, és hagyjuk rászáradni. Szükség szerint ismételjük meg a műveletet. A kukoricakeményítő kihúzza a méreganyagot a bőrből, és enyhíti a viszketést. Ha nagyobb a csípés, víz helyett használhatunk ecetet is.
     
  • A húspuhító is hatékony természetes szer csípésre. Ugyanúgy alkalmazzuk, mint a keményítőt, az enzimek lebontják a rovarból a bőrbe került méreganyagokat.
     
  • A banánhéj az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb háziszer. A héj belsejével dörzsöljük be a csípést. A banánban levő tannin csökkenti a duzzanatot, a viszketést és az irritációt.

Ha lekezeltük a csípést, fontos, hogy utána is elősegítsük a gyógyulást. Kiváló szerek erre:

  • A méz természetes antibiotikum, és hidratálja is a bőrt.
  • A szegfűszeg-olaj fertőtlenít.
  • Az aloe vera fertőtlenítő és gyulladásgátló hatású.

A házi kezelés mellett fontos tudni, hogy ha a csípés helye nagyon feldagadt, láz, fulladás lép fel, anafilaxiás sokkot okozhat. Akinek hajlama van az ilyen reakcióra, kérjen a szakorvostól egy sajátmagunk által azonnal a láb izomzatába bejutatható ellenanyagot, amivel esetleg az életünket lehet megmenteni, de utána mindenféleképpen forduljunk orvoshoz!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja