SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Itt a nyár, ideje feltölteni a vitaminraktárakat!

Családinet [cikkei] - 2014-06-25
8 jó tanács, hogy a nyár a legkisebbeknek is élvezetes legyen.
Végre itt a nyár, a jó idő. Használjuk ki ezt a néhány hónapot, és töltsük fel a gyerekek és saját magunk vitaminraktárait, hiszen ez az erős immunrendszer egyik alapja. Szerencsére ebben nemcsak a gyümölcsök segítenek, hanem a napfény is.
Itt a nyár, ideje feltölteni a vitaminraktárakat!

Az Első 1000 nap szakértői összeszedték azokat a jó tanácsokat, amelyek betartásával egészségesen telhet a nyár, és megerősíthetjük gyermekeink immunrendszerét is.

  1. A nyári melegben a legfontosabb a hidratáció. Már a várandós kismamáknak is oda kell figyelniük, hogy elegendő mennyiségű folyadékot igyanak, de a szoptató édesanyáknak is kiemelten fontos ez, hiszen a melegben ők is több folyadékot veszítenek, másrészt a baba megemelkedett igényét is ki kell elégíteniük.
     
  2. Az anyatejes csecsemők folyadékigénye is megemelkedik, ezért valószínű, hogy többször igénylik majd a szoptatást. Az elsődleges és legfontosabb számukra továbbra is az anyatej, azonban, amennyiben szükséges, forralt csapvízzel, vagy babavízzel már az egészen kicsik is megkínálhatók.
     
  3. A nagyobb gyerekeket naponta többször kínáljuk meg innivalóval! A védőnői ajánlás alapján az ajánlott napi folyadékmennyiség 100-120 ml/kg. Ezt érdemes szűrt csapvízzel vagy szénsavmentes ásványvízzel pótolnunk. A tea (cukor nélkül) és a friss gyümölcslevek szintén jó szomjoltók lehetnek, a szénsavas és cukros üdítőket azonban kerüljük! Ezek nemcsak, hogy nem oltják a szomjat, de jelentős cukortartalmuk miatt plusz kalóriaforrást is jelentenek.
     
  4. Egyre többféle zöldség és gyümölcs elérhető, ez a hozzátáplálás időszakát is megkönnyíti, hiszen a gyerekek is megtalálhatják a nekik tetsző ízeket. Érdemes kihasználnunk ezt az időszakot, és a gyerekekkel megismertetni, megkedveltetni minél több zöldséget, gyümölcsöt, mert a bennük található vitaminok és ásványi anyagok segítenek az egészséges immunrendszer fenntartásában is.
     
  5. Minél színesebb a zöldség, gyümölcs, annál magasabb a vitamin tartalma. A vitamin megőrzéséhez minél kíméletesebben kell elkészíteni ezeket az ételeket. A párolást részesítsük előnyben a főzés helyett. A gyümölcsök pedig akár a desszertet is helyettesíthetik, és amellett, hogy kevesebb cukrot tartalmaznak, a természetes ízeket is megkedveltetik a gyerekekkel.
     
  6. Nyáron könnyebben begyűjthetjük a szükséges D-vitamin adagunkat. A D-vitamint a szervezet napfény hatására állítja elő, és kiemelten fontos a kisgyermekek számára kedvező élettani hatásai miatt. Hozzájárul például az immunrendszer és a csontok egészséges működéséhez, és a sejtfejlődéshez.
     
  7. Napi 30 perc a napon, lehetőség szerint 10 óra után, biztosíthatja a megfelelő D-vitamin-szint kialakulását. Nagyon fontos azonban, hogy a napozás szabályait tartsuk be! 11 és 15 óra között ne engedjük a gyerekeket a napra, óvjuk őket a túlzott UV sugárzástól!
     
  8. Fontos, hogy kihasználjuk a jó időt, és lehetőleg minél több időt töltsünk a kicsikkel szabad levegőn játékkal, mozgással. A rendszeres, életkornak megfelelő mozgás az egészséges életmód, az egészséges fejlődés egyik kulcsfontosságú összetevője. Megakadályozza az elhízást, segíti a tüdő fejlődését, elősegíti a csontok fejlődését, a jobb oxigén ellátottság miatt pedig növeli még az agyi kapacitást is.

A heti étrend INNEN LETÖLTHETŐ!

Forrás: Első 1000 Nap
Fotó: naztech.deviantart.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

Olvasóink segítségével készítettünk egy gyűjteményt vicces és meglepő beírásokról - mutatjuk a kedvenceinket!
Hogyan fogyhatunk inzulinrezisztensként?

Hogyan fogyhatunk inzulinrezisztensként?

Az inzulinrezisztenciával élőknek még nehezebb lehet a fogyás, mint az e tekintetben egészségeseknek, éppen ezért számít olyan sokat a professzionális segítség. Czakó Bettina, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa, okleveles táplálkozástudományi szakember MSc a biztonságos, tartós súlyvesztés alapjairól beszélt az érintetteknek.
Eltűnt egy 13 éves lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Eltűnt egy 13 éves lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Szabó Regina Petrát keresi a rendőrség.
A szerkesztő ajánlja