SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A férfilélek kézifékje

Gál László [cikkei] - 2004-03-15
A félreértések elkerülése érdekében: A szebbik nem feltétlen és odaadó hívének tartom magam. (Tudom, nem vagyok az egyetlen.) Amiről a továbbiakban szó esik, nem ellenük szól, hanem értük és értünk - mindannyiunkért!
A férfilélek kézifékje

Ennyi bevezető után - in medias res - illendő végre előállni a farbával. Nos, a főcsapás iránya - minő meglepetés! - a Férfiak és a Nők ellentmondásos és kiismerhetetlen, üdvözítő és pokolba veszejtő delejes kapcsolata, amely a kezdetekől fogva meghatározó tényező létünk, sorsunk alakulásában.

Elöljáróban szögezzük le: A férfi és a nő teste s lelke sohasem volt egybevágó, mármint ha őstényként fogadjuk el a teremtésről szóló tanításokat. (Csak emlékeztetőül: Ádám testéből vétetett Éva, s ugyanő volt, aki az isteni parancshoz ragaszkodó Első Embert - Umberto Eco szavai szerint "a Sötétség Fejedelmébe karolva" - eltántorította az eredendő bűn irányába).

A kezdeti zökkenők dacára a két nem - eltérő alkatával és funkciójával - sok-sok évig kiegészítette egymást, így biztosítva a természet reprodukcióját. Egyik sem igyekezett kilépni a maga szerepéből.

Bár sokan hiszik, a magyar nők társadalmi elégedetlenségét hirdető kezdeményezésekben nem az előző századforduló táján kibontakozott szüfrazsett-mozgalom érvényesült elsőként, hiszen Báró Eötvös József már 1864-ben kiadott Gondolatok című bölcseleti művében érzékeltette a "gyöngébb" nem lázadását a természet addig elfogadott rendje ellen.

"Napjainkban bizonyos nők arról panaszkodnak, hogy a férfiak által egyenlőknek nem ismertetnek el; s pedig éppen, ha az valaha megtörténik, s a nők azon kiváltságoktól megfosztatnak, amelyeket azért élveznek, mert őket gyöngébbeknek tartjuk, csak aznap kezdődnék elnyomásuk." - írja Eötvös.

Ma már látható, a leírtak tanulságait csupán nőtársaink szívlelték meg igazán. Tapasztalhatjuk is a mindennapokban, mint törekszenek asszonyaink következetesen oly módon egyenlő elbánást elérni a férfiakkal, hogy közben a nemüknek szóló előjogokat is eredményesen megtarthassák. Tegyék csak szívükre a kezüket! Melyik igazi férfi ne biztosítana kivételezettséget boldogan egy hölgynek, vagy melyikünknek jutna eszébe elutasítani egy nő meleg, bársonyos hangon elrebegett, mélytűzű pillantással kísért akármilyen óhaját?

Oldalbordáink - jogosan - egyre több sikerre vágynak, s ehhez az asszisztenciát elsősorban tőlünk, férfiaktól várják. Értékeik, a velük született felelősségérzet, szorgalom, kitartás, alkalmazkodó- és tűrőképesség révén ellenállhatatlanul nyomulnak újabb és újabb pozíciók elfoglalására. Éppúgy nyitva áll előttük bármely pálya, mint a férfiak előtt, s bár ma még elsősorban a statikus, szerény, de biztos egzisztenciát nyújtó jövőkép irányában találhatjuk őket túlsúlyban, azért egyre fokozottabban és hatékonyabban jelen vannak a kőkemény üzleti életben, a politikában, a médiában  is.

A férfiak sorra adják fel korábban bevehetetlennek hitt állásaikat, és megadóan veszik tudomásul, hogy már az utódnemzés terén sem nélkülözhetetlenek.



A nemek egyenlőtlenségének immáron vége!

Vagy csak ezután kezdődik?!

Lassanként rádöbbenünk, hogy a Védett férfiak-ban megálmodott Merle-vízió nem is olyan nagyon irreális, a férfi a "teremtés koronája" pozícióból pótolható társadalmi tényezővé hanyatlott.

A riasztó jelek a két nem legalapvetőbb kapcsolatában, a szexuális életben is jelen vannak! Csak a jó ég tudja, hogy a statisztikai szereplőkön felül, a hálószobák jótékony homályában hány aktív korú férfi küzd szorongásos lelki bajokra visszavezethető önmegvalósítási problémákkal (a lélek kész, de a test erőtelen). Amíg egy női orgazmust - szükség esetén - elhazudni rutinfeladat, addig a férfi szexuális teljesítménye nyitott könyv, védtelen tárgyául szolgálva az emancipált nő - gyakran kíméletlen - kritikai megnyilvánulásainak.

A férfiak egyre nagyobb hányada szenved a korábban tipikus női betegségként számontartott depressziótól, s fojtja bizonytalanságát, félelmeit ilyen-olyan -  persze a kirekesztettség érzését még inkább fokozó - mámorba.

Nők, barátaim, feleim!

Sok, valaha magasztos, száguldásra, győzelemre termett büszke férfilélek hajtóműve feszül remegve a mára egyre öntudatosabbá és magabiztosabbá váló nőtársadalom követelő elvárásainak, naponkénti számonkéréseinek, felelősségre vonásainak, való és igaztalan vádjainak fojtásában.

Kérlek Titeket, oldjátok ki a kéziféket! Hadd szálljunk - Veletek!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja