SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hétfűszeres burgonyasaláta

Családinet [cikkei] - 2009-04-16
Egyszerű, de roppant ízletes étel. Nem hátrány, hogy a vendégség előtt egy nappal össze lehet állítani.
Hétfűszeres burgonyasaláta

Elkészítéséhez legjobb az aprószemű krumplit választani. És ha a piacról hazaviszünk néhány zöldfűszert is, nyert ügyünk van – feltéve, hogy éjszaka nem járunk rá az elkészült salátára. Nehéz megállni.

Legutóbb, amikor Bálint gazda honlapján nézelődtem, nemcsak a szilváról olvastam érdekes információkat. Kimerítően taglalja a honlap a burgonyát is. Származását tekintve a burgonya amerikai, azon belül is a hűvösebb klímájú területeken – Mexikóban, Peruban, Chilében terjedt el.  A brüsszeli piacon vasárnaponként számos fajtáját kapni, többek között nagy kedvencemet, az édesburgonyát (batata) is. Mivel azonban momentán csak a Bosnyák térig jutottam el, nem a Gare du Midiig, ott vásároltam be. Alighanem a forgatag ugyanakkora volt ott is, ha talán a választék nem is. De szerencsém volt, mert minden fűszert megkaptam a másnapi salátához  frissen, igaz, nagyon szemfülesnek kellett lennem, hogy a hihetetlen zöldség- és gyümölcshalmok között észrevegyem a megbúvó tárkonycsokrot, snidlinget és lestyánt.

Recept: (6 személyre)Hétfűszeres

1 kg aprószemű burgonya
1 fej salotta hagyma
5 tojás
5 dl tejföl
2 dl joghurt vagy kefír
2 kávéskanál dijoni mustár, lehet csípős is
olívaolaj ízlés szerint

bors
zöldfűszerek: snidling, petrezselyem, kapor, bazsalikom, tárkony, lestyán, rukola
a tálaláshoz egy csomag vegyes saláta keverék

A fűszereket megmosom, leszárítom, és késsel nagyon apróra vágom. Nem sajnáltam rá az időt, nem tettem robotgépbe őket, mert némelyik megkeseredhet. Összekeverem a zöldfűszereket a mustárral,  a szintén apróra vágott hagymával, sózom, borsozom, majd hozzáöntöm a tejfölt és a joghurtot. Időközben a burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom, beleaprítom a tejfölös-fűszeres mártásba, ha szükséges, még sózom és borsozom, aztán mehet a hűtőbe. Másnap már nincs vele más dolgom, mint a saláta keveréket tálra rendezni, középre felhalmozni a burgonyasalátát, és a keményre főtt tojásokkal körberakni.

 Forrás:http://fakanal.freeblog.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja