SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Töltött minizsemle

Kovács Anna [cikkei] - 2011-05-31
Előételnek tudom ajánlani.
Töltött minizsemle

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • ½ evőkanál cukor
  • 4 evőkanál tej
  • 1 tojássárgája
  • szezámmag, napraforgómag, csipet só
Töltelékhez:
  • 20 dkg sonka vagy párizsi almareszelőn lereszelve
  • 20 dkg sajt reszelve
  • 1 pohár tejföl
  • snidling, só
Elkészítés:

A tálba szitált lisztet enyhén megsózzuk, az élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejben  majd összedolgozzuk a liszttel. Az így készült tésztát meleg helyen körülbelül 10 percig pihentetjük, majd hozzáadunk 4 evőkanál meleg vizet, ezzel is simára dagasztjuk és újabb 20 percig pihentetjük .

 
A megkelt tésztát átgyúrjuk és két közepes vastagságú rudat készítünk belőle. Mindkettőt 10-10 darabra vágjuk, és kis zsemléket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és újabb 15 percig kelesztjük.
 
toltott_minizsemle toltottminizsemle

A megkelt zsemléket megkenjük felvert tojássárgájával és meghintjük felét szezámmaggal a másik felét napraforgómaggal. 200 fokon 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a zsemlék tetejét éles késsel vágjuk le, belsejüket kaparjuk ki. A töltelékhez valókat egy tálban keverjük össze, a masszát a kivájt zsemlékbe rakjuk. Tetejét petrezselyemzölddel díszíthetjük.

Előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük, hogy újra átmelegedjen.

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja