SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Füstöltsajtos hagymaleves

Kulcsár Péter [cikkei] - 2020-12-17
A hidegebb időkben kinek ne esne jól egy forró, könnyen elkészíthető, ráadásul roppant egészséges forró leves? Megfázás ellen is hatékony lehet, de ha makkegészségesek vagytok, akkor is érdemes megkóstolni. Nem beszélve, hogy az időnket sem rabolja, villámgyorsan elkészül.
Füstöltsajtos hagymaleves

Mint minden ételt, ezt a levest is százféleképpen el lehet készíteni. A saját és családunk ízlését figyelembe véve a fűszereken lehet változtatni. A járvány közepette nagyon egészséges és ízletes fűszereket választottam.
 

Hozzávalók 4 személyre
 

  • 80 dkg vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vékony szelet füstölt szalonna.
  • bors
  • tárkony
  • bazsalikom
  • fehér bors
  • fekete bors
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál kefír
  • 2 evőkanál búzaliszt
  • 1 teáskanál mustár
  • füstölt sajt

Elkészítés

A vöröshagymát vágd ketté, majd pucold meg és szeleteld fel vékonyra, tedd félre, kicsit sózd meg, így hamarabb megpuhul! Keverd hozzá a megpucolt, reszelt fokhagymát! Addig apró kockákra vágd össze a füstölt szalonnát, ami nagyon pikánssá teszi a levest. Miközben pirul, a zsírt öntsd le róla, amit később felhasználhatsz. A félig megpirult szalonnához tedd hozzá a hagymát, kis lángon főzd fedő alatt. Időt nyersz, ha a füstölt sajtot a tányérokba lereszeled és külön tányérba összekevered a lisztet a tejföllel, kefirrel, mustárral. Miután a hagyma megpuhult, de még roppanós, nagy lángon karamellizálod, így kissé édeskés ízt kölcsönöz. Pár percig kavargasd, így nem fog odakozmálni. Felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje, ha nem szeretes sűrűn önthetsz hozzá több vizet, majd fűszerezed. Miután a levesed forró, vegyél ki egy merőkanalat belőle, öntsd hozzá a lisztes habaráshoz, és alaposan keverd csomómentesre! Lassan öntsd a leveshez és kevergesd. Forralj rajta egyet, majd fogyaszthatjátok az igazán ízletes, egészséges ételt. A levesnek a tetejére is érdemes szórni a reszelt sajtból!

Jó étvágyat!

Képünk illusztráció
Fotó: Ponyo Sakana-tól a pexels.com-on

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja