SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Farsangi receptek

Kókai Kata [cikkei] - 2007-01-23
Farsangi receptötletek - nemcsak fánkokkal.
Farsangi receptek

Farsangi fánk

Hozzávalók:

1 kg finomliszt
kb. 8 dl tehéntej
3 dkg friss élesztő
2 evőkanál kristálycukor
1 csapott evőkanál jódozott só
1 egész tojás
1 evőkanál étolaj és olaj a kisütéshez

Elkészítés

2 dl tejet 1 kanál cukorral elkeverünk és meglangyosítunk, majd a 3 dkg friss élesztőt belemorzsoljuk és megfuttatjuk. A lisztet, cukrot sót elkeverjük, majd ráütünk egy tojást, hozzáadjuk az élesztős tejet, és a maradék 6 dl meglangyosított tejet. Ráüntünk egy evőkanál olajat és beledolgozzuk. Ha már jól összedolgoztuk, egy tál alá tesszük, és pihentetjük amíg megkel. Ha megkelt, belisztezzük, gyúródeszkára borítjuk és kinyújtjuk, majd kerek pohárral vagy formával korongokat szaggatunk és forró olajban kisütjük.

Boros pecsenye

Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb
2 zsemle
3 dl fehérbor
10 dkg gomba, 10-10 dkg sárga- és fehérrépa
5 dkg zeller


1 tojás
1 tojássárgája
1 dl paradicsomlé
1-2 evőkanál olaj
egy csokor petrezselyem
őrölt szegfűbors
őrölt fehér bors


Elkészítés

A zsemléket a fehérborba áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, és összekeverjük a szeletekre vágott, olajban megpárolt gombával, a párolt zöldségekkel valamint az apróra vágott petrezselyemmel. Ezt követően az egészet ledaráljuk, keverőtálba helyezzük, hozzáadjuk a tojást, továbbá szegfűborssal, borssal, sóval ízesítjük, és összedolgozzuk. A húst négy nagy szeletre vágjuk fel, a szeleteket jól kiveregetjük, a tölteléket elosztjuk rajtuk, majd felgöngyöljük a szeleteket. Kevés forró olajban pirosra sütjük, hozzáöntjük a paradicsomlevet valamint a bort, és puhára pároljuk. Az így elkészített húst felszeleteljük, és párolt zöldségekkel tálaljuk.

Részeges csirke

Hozzávalók

1 csirke
8 dkg vaj
3 dl fehérbor
12 dkg füstölt szalonna
majoránna
őrölt bors és só

A megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával, külső felületét borssal fűszerezzük. Az így előkészített csirkét magas falú tepsibe helyezzük, leöntjük olvasztott vajjal, továbbá aláöntjük a fehérbort. Sütőben, letakarva pároljuk, szükség szerint pótoljuk az elpárolgott bort. Amikor megpuhult, hajszálvékony szalonnaszeleteket borítunk rá, és ropogósra sütjük.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja