SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Három rétesrecept

Szőke Judit [cikkei] - 2008-06-10
Igen hasonlít a következő édességek jellege a réteshez, de munkaigényessége, bonyolultsága annak töredéke. Tehát elfoglalt nőknek való.
Három rétesrecept

 

Gyümölcsös

Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt,  20 dkg porcukor, 1/2 csomag sütőpor,  50 dkg túró,   bármilyen gyümölcs (konzerv is jó), 2-3 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 2,5 dl tej, 2 dl tejföl, 4 tojás

A lisztet, porcukrot, sütőport összekeverjük és kb. a felét egy NAGYON (!)  kivajazott tepsibe öntjük. (Nem árt sütőpapírt használni és azt kivajazni, különben beleragad ez az egész lisztes massza.) A túrót a gyümölccsel, a vaníliás cukorral, citromhéjjal összekeverjük, és ráöntjük a tepsiben lévő lisztes keverékre. A tetejére kerül a maradék lisztes-porcukros keverék. A tejet, a tejfölt és a tojást összekeverjük, majd ezzel megöntözzük az egészet. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép világosbarna lesz a teteje.


Túrós

Hozzávalók: 1 bögre (2,5-3 dl) cukor, 1 bögre rétesliszt, 1 csomag sütőpor, fél kg túró, 3 db tojás, 2 dl tej, lekvár vagy mazsola,  vaj

Elkészítése: A cukrot, lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.

Egy közepes méretű tepsit vajjal kikenünk, majd az előbbi keverékből 1 bögrével beleszórunk. A túrót rámorzsoljuk, lekvárt csepegtetünk rá, vagy megszórjuk mazsolával. A maradék liszt-cukor keverékkel megszórjuk, és ráöntjük a tojásokkal összekevert tejet. A tetejére vajat darabolunk, és megsütjük.


Kefírrel

Hozzávalók: 3 db tojás, 7 evőkanál porcukor, 9 evőkanál liszt, késhegynyi szódabikarbóna, 50 dkg túró, 2 pohár kefír, mazsola,1 citrom héja, 1 vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 0,5 pohár tejföl.

Elkészítése: A tojásokat habosra keverem a porcukorral, majd megy hozzá a liszt, benne a szódabikarbónával. Villával összetöröm a túrót, beleteszem a mazsolát, citromhéjat, vaníliás cukrot. A kefíreket a lisztes tojáshoz keverem, majd a túrót is. Jól kizsírozott (!) tepsibe öntöm. A tetejét olvasztott vajjal és tejföllel meglocsolom. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a beleszúrt villára nem ragad a tészta.



 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja