SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Két év után végre újra megelőzheted a Fogaskerekűt!

Kurcz Orsi [cikkei] - 2022-03-03
Valódi örömhírrel szolgálhatunk a futás és túrázás rajongóinak: bár a vírus miatt 2020-ban és 2021-ben is nélkülöznünk kellett, az idei tavasz már nem telhet el Budapest egyik kedvenc sporteseménye nélkül: áprilisban újra versenybe szállhatsz a Fogaskerekűvel!
Két év után végre újra megelőzheted a Fogaskerekűt!

Két év kényszerpihenő után, idén április 23-án újra megrendezi a Hegyvidéki Önkormányzat és a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. a főváros legendás terepversenyét, az Előzd meg a Fogaskerekűt, ahol nem csak futva, hanem akár kerékpárral, vagy éppen túrázva is rajtolhatsz a Széchényi-hegy meghódításáért!

Idén már 17. alkalommal mérheted össze erődet a Hegyvidék kedvenc közlekedési eszközével, a már-már extrémnek számító útvonalon!

Az évek alatt ikonikussá vált családi sportnap elnevezése árulkodó: célja, hogy a rajthoz állók a Fogaskerekű vasúttal egyidejűleg startolva, de előbb érjék el a Széchényi-hegy, Gyermekvasút végállomást, mint maga a piros vonat. A hegyvidéki lakosok és lelkes budai túrázók pedig már jól tudják, hogy a két végállomás közötti távot jellemzően alig 15 perc alatt teszi meg a 60-as villamosként is ismert Fogaskerekű, tehát a bátor vállalkozóknak mindössze ennyi idő áll rendelkezésükre, hogy teljesítsék a 4,5 kilométeres távot, legyőzve a „gépszörnyet”.

Első hallásra persze nem tűnik nagy kihívásnak az alig 5 kilométeres út, de a valójában 325 méteres szintemelkedésű hegymenet még a legedzettebb futókat és a rettenthetetlen bringásokat is próbára teszi. Ennek ellenére minden évben nevezők ezrei - kicsik és nagyok egyaránt - állják ki a próbát! A 2018-as eseményen például a közel 2000 induló fele óvodás és iskolás gyerek volt, családostól.

Az izgalmas, ám izzasztó kaland mellett ugyanis egy kevésbé megterhelő, családbarát versenyszámban, túrázóként is lehet nevezni. A Hegyvidéki Sportközpont hódolva a Budai-hegység csodái előtt, egy körülbelül 7 kilométeres természetjáró sétára is invitálja az érdeklődőket. A Zugligeti Általános Iskolától induló kijelölt útvonal, olyan nevezetes pontokat érint, mint például a varázslatos panorámájú Tündér-szikla, vagy a Szent-Anna kápolna. Persze ennek az útvonalnak a végállomása megegyezik a főverseny célterületével, így a sportolás után együtt lazíthat minden induló.

Gyere és mérd össze az erődet a Fogaskerekűvel! Előzd meg futva vagy bringával és részesülj a bőkezű díjazásból: a különböző kategóriák férfi és női első öt helyezettje között ugyanis 300.000 Forint készpénzt és 300.000 Forint értékű sportutalványt osztanak ki a szervezők! A nem mindennapi kaland után viszont már nem jó ötlet tovább szaladni, hiszen a színpadon sztárfellépők koncertjeire lazíthatsz!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja