SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Távmunka a gyakorlatban 26. rész- Váltsunk munkahelyet!

Kókai Kata [cikkei] - 2004-08-18
Tippek, tanácsok, aktuális távmunka ajánlatok munkavállalóknak.
Távmunka a gyakorlatban 26. rész- Váltsunk munkahelyet!

Talán a 40-50 év körülieket érinti legrosszabbul a munkahelyváltás. A korosztály legnagyobb része hosszú éveken keresztül egy munkahelyen dolgozott, ami sokszor megnehezíti az új munkára történő átállást.

A munkáltatók kevésbé kedvelik ugyan a „vándormadarakat”, akik évente akár többször is munkahelyet váltanak, ám a kellő mennyiségű tapasztalat hiánya sem jelent jó referenciát. A középkorúakkal szembeni előítéletek tovább nehezítik a munkavállalók helyzetét: gyakran már a felvételi beszélgetés előtt „kiszűrik” őket.

Mivel egy munkahely beszüntetése, vagy létszámleépítés bármikor bekövetkezhet, célszerű, ha a munkavállaló már akkor továbbképzi magát (esetleg utánajár más lehetőségeknek), amikor még fix pozícióban van.

A sokáig egy helyen dolgozók körében könnyen kialakulhat egy bizonyos szintű merevség az újdonságokkal, új kollégákkal szemben. Ez kiküszöbölhető –sok szabadidő esetén-, ha esetenként alkalmi- vagy távmunkát vállal. Így megismerhető több szakterület, s egy idő után kevésbé lesz nehézkes az új kollégákkal való jó viszony kialakítása.

Ezen kívül egy jól megfogalmazott önéletrajzban rendkívüli meggyőző erővel hat az egyidejűleg több területen szerzett tapasztalat.

 

Képzettség, továbbtanulás

 

Önmagában egy bármilyen szintű képzettség nem ér annyit, mintha tapasztalattal is párosulna. Sokan a második diploma megszerzése után látnak neki az álláskeresésnek, gyakorlat hiányában azonban ugyanolyan esélyekkel indulnak, mint a pályakezdők.

Harminc éves kor tájékán, nyelvtudással, gyakorlattal, s a pozíciónak megfelelő végzettséggel a legideálisabb az álláskeresés. Esetenként még a végzettség is elhanyagolható (ld. üzletkötő), ha valaki jó referenciákkal, s megfelelő érzékkel rendelkezik.

 

Ma már számtalan formában részt vehetünk kurzusokon. Az eMagyarország is elősegíti a felnőttek továbbképzését. Mivel az Internet használat már szinte az ország minden pontján megoldható, akár munka mellett, tetszőleges időben is lehetőség nyílik a tanulásra az Online tanfolyamokon.

 

Talán legcélszerűbb formája a továbbképzésnek a nyelvtanulás. Valamely idegen nyelv ismerete már szinte minden munkahelyen elvárásként szerepel, azonban a nyelvismeret önmagában is újabb munkalehetőséget jelenthet.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja