SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója: Az álmok valóra válnak - Szofi Babacipő

Csontos Judit [cikkei] - 2016-07-25
A Szofi Babacipőt 2015-ben, párommal közösen, családi vállalkozásként indítottuk. Cégünk létrehozását kislányunk, Zsófi megszületése inspirálta, szinte vele együtt született meg a Szofi márka gondolata.
Családi vállalkozás bemutatkozója: Az álmok valóra válnak - Szofi Babacipő

Már Zsófi születése előtt is különleges vonzódást éreztem a gyerekek iránt, ami szerencsére mindig is kölcsönös volt. Amikor megszületett a saját gyermekem, akkor viszont már biztossá vált számomra, hogy olyan tevékenységet szeretnék végezni, ami a babákhoz, gyerekekhez kapcsolódik, s ezzel egyúttal egy régi álmom vált valóra: a Szofi márkanévvel fémjelzett, egyedi és minőségi baba- és gyermekruházati termékek tervezése és készítése. Ezek közül elsőként a puhatalpú babacipők valósultak meg. Megszületett Zsófi mellett a másik gyermekem is: a saját vállalkozásunk. :)

Miközben Zsófi gyorsan cseperedett, és sok-sok törődést igényelt, a cégünk tekintetében fél évig csak az előkészületekkel foglalatoskodtunk, és mivel alacsony tőkével indultunk, gyakorlatilag mindent saját magunk csináltunk: műhelyt építettünk, termékeket terveztünk, próbavarrásokat készítettünk, honlapot szerkesztettünk, anyagokat, kellékeket szereztünk be, felkutatva a megfelelő beszállítókat, elemeztük a konkurenciát, piacot kutattunk, és megteremtettük a vállalkozásunk jogi, engedélyezési hátterét is. Aztán kiléptünk a piacra...

... és a hosszú előkészítő munkának meglett az eredménye. Magyarországon elsőként kezdtük a névre szóló babacipők gyártását, ráadásul a kiváló minőségű bőrre hímzéssel visszük fel a mintákat és feliratokat, szintén egyedülálló módon. Olyan egyedi termékekkel foglalkozunk, amik egy közös, kreatív folyamatot jelentenek az ügyféllel. Nálunk ő választhatja ki, hogy milyen színekből álljon a termék, milyen minta díszítse, és milyen egyedi feliratot kér rá. Ettől lesz minden darab egyedi és különleges. Bevallom, nagyon élvezem ezt a közös teremtő folyamatot. Ugyanakkor azt is szeretem, amikor valaki teljes mértékben rám bízza, hogy milyen legyen a termék, mert bízik az ízlésemben. A legnagyobb öröm számomra a pozitív visszajelzés, hogy mennyire örül Mama és Baba is az általunk készített babacipőnek.

A honlapunkon külön oldalt szentelünk azoknak a fotóknak és véleményeknek, amelyeket az elégedett vásárlóktól kapunk. Legtöbbször - amellett, hogy esztétikai szempontból tetszik a termék vevőinknek - azt emelik ki, hogy:

  • nem csúszik a talpa, így nem csúszik el benne a baba,
  • a hideg padlón nagyon jó szolgálatot tesz a felfázás ellen,
  • nem akarja a baba leszedni a lábáról, szívesen hordja,
  • még a magas lábfejű gyermekek lábára is könnyen felmegy,
  • egyedi, nincs ilyen másnak, szinte a csodájára járnak,
  • kiváló minőség, ami bírja a strapát.

Zsófi és Szofi előtt...

Ma már elképzelni sem tudom az életemet Zsófi és Szofi nélkül sem. Mielőtt édesanya és vállalkozó lettem egyszerre, több multinacionális cégnél is dolgoztam középvezetői beosztásban, a marketing és a kommunikáció területén. Miután megszületett Zsófi, a karrier építése helyett más dolgok váltak fontossá számomra, melyek közül is a legfontosabb a családommal töltött idő. Mióta vállalkozunk, nagyon sokat dolgozunk (sokszor többet is, mint egy multinál), de mégis nagyon élvezem, mert együtt csináljuk a párommal, aki mellette egy másik cégnél cégvezetőként is dolgozik, és úgy osztjuk be az időnket, ahogy nekünk jó. A saját magunk (és egymás) főnökei vagyunk, ami - elismerem - nem mindig könnyű, de ezt mind-mind feledteti velem annak az öröme, hogy megint újat tanulok, és szabadjára engedhetem a kreativitásomat. Szakmai kihívást és egyben izgalmas személyes fejlődést jelent számomra egy saját vállalkozás felépítése az alapoktól kezdve.

Család vagy vállalkozás? Nem! Család ÉS vállalkozás!

Amikor elindultunk egy addig járatlan úton, a környezetünkben lévők mindegyike a vérmérsékletének, habitusának megfelelően reagált. A bátrabbak, vállalkozó szelleműek bátorítottak minket, a biztonságra törekvők, aggodalmaskodók pedig féltettek bennünket. De akárhogy is éreztek, mind mellénk álltak, és a kezdetektől fogva támogattak bennünket. Például a kicsiny műhelyünk az anyósom és apósom támogatása nélkül nem épült volna fel.

Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy az eleje nehezebb volt, mint gondoltam. Fontos volt számomra, hogy a vállalkozás építése miatt ne hanyagoljam el az egyéb szerepeimet, elsősorban az újdonsült anyai szerepemet. Ugyanakkor a maximalizmusom nem engedte meg, hogy ne teljesítsek minden területen a lehető legjobban. Gyakran éjszakába nyúlóan dolgoztam, miután letettem Zsófit aludni. Mikor felébredt az első éjszakai szopizáshoz, sokszor még a számítógép mellől szaladtam, hogy megnyugtassam. Azt a fontos szabályt minden körülmények között betartottam és betartom a mai napig, hogy Zsófié az abszolút elsőbbség. Ha neki szüksége van rám, akkor minden más háttérbe szorul, és vár a sorára. Mára, azt mondhatom, sikerült egy nagyon jól működő rendszert kialakítani, amiben semmi nem szenved csorbát, és én is jól érzem magam benne.

Mivel a nagyszülők már idősek, illetve távolabb élnek, a hétköznapokban nincsen segítségünk Zsófi tekintetében, mindenhová visszük magunkkal, akár anyagot választunk ki, akár cipőcskét készítünk, vagy éppen tárgyalásra megyünk. Nem is bánom, hogy már a kezdetektől szívja magába a vállalkozói életmódot, a mozgalmas családi életet. Nem titkolt célunk, hogy őt is bevonjuk a későbbiekben, és egy jó lehetőséget adjunk a kezébe, ha szívesen vinné majd tovább a családi vállalkozást.

A sikeres vállalkozás titka

Ha úgy kezdtél ehhez a bekezdéshez, hogy most megtudod a tutit, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak. Én sem tudom. Sokszor engem is csak a szívem vitt előre. Néha feladtam volna, az elején egy-egy durva és igazságtalan megjegyzés a földre küldött, de utólag örülök, hogy minden úgy alakult, ahogy, mert ezek mozdítottak aztán a legjobban előre. Ha belém kötöttek a termékeink létjogosultságát megkérdőjelezve, akkor inkább csak arra sarkalltak, hogy szakmailag még felkészültebb legyek, még több szakember véleményét kérjem ki, még alaposabb tanácsokkal tudjam segíteni az Anyukákat.

Remélem, hogy nem csak nagy vágyam és vízióm, hanem sikerül a gyakorlatba is átültetni, hogy nálunk egy különleges ügyfélszolgálati élményben lehet része a vevőinknek. Személyre szabott minden termékünk és szolgáltatásunk. Sokszor akár olyan méreteket is elkészítünk egy kedves kérésre, amik hivatalosan nem szerepelnek a mérettáblázatunkban. Ha igényli a vásárló, akkor látványtervet készítünk babája leendő cipellőjéről. Ha expressz gyorsasággal van szüksége a cipőcskére, akkor előre vesszük a rendelését. Ha olyan mintát szeretne a cipőre, ami nem szerepel a hivatalos katalógusunkban, akkor megtervezzük és elkészítjük neki. Számunkra nincs annál fontosabb, mint hogy igazán örömet szerezzünk a Mamáknak és a Babáknak.

Ha Te is saját vállalkozáson töröd a fejedet, akkor fontos, hogy tudd, hogy mivel szeretnéd Magad megkülönböztetni a konkurenciától. Nekünk az egyediség, személyre szabottság, a kiemelkedő ügyfélélmény a védjegyünk. Neked mi lenne az, ha belevágnál? Miben vagy jó? Mivel tudsz kitűnni a tömegből? Gondolkoztál már ezen?

Amióta belevágtam ebbe a nagy kalandba, azóta rengeteget tanultam. Nem csak a termékekről, a szakmai háttérről, de saját magamról is. Sokkal sikeresebbek vagyunk azóta, mióta csupa pozitív, vállalkozással kapcsolatos olvasnivalóval, hírrel vettem körül magam, amióta elkezdtem egy pozitív vállalkozói szemléletet elsajátítani. Szeretek pozitív vállalkozói történeteket olvasni, őszintén örülök mások sikereinek, és ha lehet ilyet mondani, pozitív értelemben irigykedem rájuk, követendő példának tartom őket, amelyek inspirálnak nap mint nap. Te is könnyedén csatlakozhatsz olyan oldalakhoz, csoportokhoz a Facebookon, amik vállalkozóknak szólnak, és folyamatosan hasznos anyagokkal segítenek ezen az úton. Mielőtt saját vállalkozásba fogsz, érdemes azon is elmélkedni, hogy milyen a viszonyod a sikerhez, a pénzhez. Vajon Te hogyan szemléled a világot: hiány- vagy bőségszemlélettel? Felismered és meg mered ragadni a kínálkozó lehetőségeket, vagy félsz a megvalósítástól és az azzal járó felelősségtől? Jó szívvel ajánlom a témában a Szeretem a vállalkozásom Facebook-oldalt, valamint Boér Tamás coach vállalkozásépítő online tréningjét és egyéb anyagait.

Szerintem a legeslegfontosabb - ha meg akarom ragadni egy vállalkozás sikerének a kulcsát -, hogy akkor tudsz igazán nagyot alkotni, ha nem csak a célok elérése lebeg a szemed előtt, hanem élvezed az oda vezető utat is. Ha nem csupán pénzszerzési lehetőségként tekintesz a cégedre, hanem egy életformaként, amiben jól érzed Magad, és minden pillanatát, az alkotás teljes folyamatát élvezed.

Merj nagyot álmodni!

Még messze nem tartunk ott, amit célul tűztünk ki magunknak, de ez nem is baj. Lépésről lépésre építjük fel azt, amit elterveztünk. Sokszor Zsófi miatt lassabban tudunk csak haladni, ezt is el kellett fogadnom, ami eleinte nem ment könnyen. Ugyanakkor hiszek a termékeinkben, hiszek az egyedülálló ügyfélélményben, amit képesek vagyunk nyújtani, így biztos vagyok abban is, hogy minden meg fog valósulni idővel. Éppen ezért nem is töröm egyelőre a fejemet a b vagy c terven, hanem a terveink megvalósítására koncentrálok. Bízom magunkban, így azt is tudom, hogy ha mégis b vagy c tervre lenne szükség, akkor sem esünk kétségbe.

Egyelőre viszont a vállalkozásunk jövőjére koncentrálunk: rengeteg ötlet van a tarsolyunkban, hamarosan érkeznek újabb babacipő típusok és egyéb termékeink is, melyeknek ugyanaz lesz a koncepciója, mint a babacipőknek: mindenben a vevő dönt, mi pedig tanácsokkal segítjük, és elkészítjük számára azt, amit ő maga megálmodott. Ruházati termékekkel és kiegészítőkkel készülünk bővíteni a palettánkat, amin az Anyukák nem csak gyermeküknek, hanem saját maguknak is találhatnak majd kedvükre valót. :)

Ha esetleg Te Magad is kacérkodsz a vállalkozás gondolatával, azt üzenem Neked: ne habozz, ne halogass, ne keress kifogásokat, hanem tűzd ki a céljaidat, és mindig higgy az álmaidban. Ha tudatosan teszel érte, akkor az álmaid valóra válnak. :)

Itt találkozhattok velünk:

Szofi Babacipő

Email címünk: info@szofibabacipo.hu

Weboldalunk: szofibabacipo.hu

Facebook oldalunk: facebook.com/szoficipo

Facebook csoportunk: facebook.com/groups/szofi

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább. Till Tamás 11 éves volt, amikor 2000-ben egy vadasparkba indult - de már sosem ért haza. Szüleinek 24 évet kellett várniuk arra, hogy kiderüljön, mi történt gyermekükkel. Holttestét most megtalálták, és ezzel sokkoló történetre derült fény.
Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Az alkohol alapvetően toxikus hatással bír a májra, és a korábbi, szívesen hangoztatott mondásokkal ellentétben, mára bebizonyosodott, hogy nincs is még egészségesnek mondható alkoholmennyiség. Mindez nem jelenti azt, hogy alkalmanként nem lehet koccintani egy-egy pohárral, de májbetegséggel élőknek nagyon körültekintőnek kell lenniük ezen a téren. Dr. Németh Alíz, a Hepatológiai Központ hepatológusa, gasztroenterológus arról beszélt, van-e olyan mennyiség, amit még elfogyaszthatnak a hepatitiszes betegek, befolyásolja-e ez a kezelést, illetve milyen tünetek esetén kell mindenképpen orvoshoz fordulni.
Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Cseuz László 16 nap alatt érkezett meg Párizsba, a nyári olimpiai játékok helyszínére péntek délután.
Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Augusztus 20. Magyarország egyik legnagyobb ünnepe, amely az államalapítást és Szent Istvánt, az ország első királyát ünnepli. Ezen a napon országszerte színes és változatos programok várják az érdeklődőket, a hagyományőrző eseményektől kezdve a kulturális rendezvényeken át a látványos tűzijátékokig. Mutatunk néhány ingyenes programot Budapesten és vidéken, amelyekre ellátogatva tartalmas és érdekes napot tölthet együtt a család.
Kerti tóba esett egy kisfiú, már nem lélegzett, mikor anyja kiemelte a vízből - a mentők telefonos segítségével sikerült újraélesztenie a kicsit

Kerti tóba esett egy kisfiú, már nem lélegzett, mikor anyja kiemelte a vízből - a mentők telefonos segítségével sikerült újraélesztenie a kicsit

A kisfiút végül stabil állapotban szállították kórházba.
A szerkesztő ajánlja