SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója: Chouwa Életmód Kft

Chouwa Életmód Központ [cikkei] - 2016-08-01
"Célom, hogy az életmód tanácsadásokkal, táplálkozási- és mozgásprogrammal komplex segítséget nyújtsak azok számára, akik meghozták a döntést és a tettek mezejére lépnek. Minden tudásommal támogatom klienseimet abban, hogy egészségesebb, aktívabb, harmonikus életmódra váltsanak. Ehhez igyekszem pozitív példával szolgálni." (Buczkóné Fehér Rita - Ügyvezető)
Családi vállalkozás bemutatkozója: Chouwa Életmód Kft

Vállalkozás bemutatása

Családinet: Mi a vállalkozás neve és mikor indult?

Chouwa Életmód Kft.: Chouwa (ejtsd: csóva) japánul összhangot, harmóniát jelent, mely egyik részről a japán kultúra iránti érdeklődésünket hivatott kifejezni, jelentésével pedig az általunk kitűzött célt mutatja meg. Vállalkozásunkat 2016. március 9-én indítottuk el Budapesten. A Városliget közelében található Magyarország első kutyabarát Életmód Központja. 

Családinet: Mivel foglalkozik a vállalkozás, mi a célja és hogyan segíti vállalkozásod az ügyfeleidet, vásárlóidat?

Chouwa Életmód Kft.: Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető) minden tudásával támogatja klienseit abban, hogy egészségesebb, aktívabb és harmonikus életmódra váltsanak. Életmód tanácsadásokkal, táplálkozási- és mozgásprogrammal komplex segítséget nyújt azok számára, akik meghozták a döntést és a tettek mezejére lépnek. Egy életmód központ hölgyeknek, akik szeretnének egészséges életmódra váltani, de egyedül nem boldogulnak. Fő küldetésünk egyike, hogy életmód táborokkal és hétvégi családi programokkal segítsük a szülők munkáját, és gyermekeinket közösen neveljük egészségtudatosságra.


Vállalkozók bemutatása

Családinet: Mivel foglalkoztatok a vállalkozás előtt?

Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető): 10 évig a Rendőrség kötelékében dolgoztam.

Szép Annamária (Üzletvezető/Cégvezető): a kereskedelmi szakmenedzseri képzés elvégzése után 1 évig Üzletvezetőként dolgoztam a HUMANA használt ruházat egyik boltjában.

Családinet: Miért pont ebbe a vállalkozásba kezdtetek?

Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető): Már egy ideje éreztem, hogy a rendőrség egy vakvágány az életemben. Szerettem volna diplomát szerezni, de a szakot és az intézményt már úgy választottam meg, hogy az államvizsgát követően a civil életben helyt tudjak állni. Már gyerekkorom óta karatézok, mely során szoros kapcsolatba kerültem a japán kultúrával, szellemiséggel, érdekelni kezdett az egészséges életmód, de valami miatt mégis az egyenruhát választottam. Érdeklődésemet azonban nem veszítettem el, így folyamatosan képeztem magam, rengeteget olvastam a témában. 2013-ban beérett a dolog és végre rászántam magam, hogy jelentkezek a Szegedi Tudományegyetem Rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakára. Tanulmányaim során kinyílt a világ számomra, rengeteg lehetőséget felfedeztem, és elkezdett kialakulni a fejemben a Chouwa Központ. Rengeteg motivációt és inspirációt kaptam családomtól. Az üzleti részéhez nem értek, ezért született meg az ötlet, hogy sógornőmmel, Szép Annamáriával összefogva alapítjuk meg a Chouwa Életmód Kft.-t, mely üzemeltetésében megnyitottuk a Chouwa Központot.

Családinet: Mennyi ideig készültél rá, mi kellett, hogy belevágj?

Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető): 10 évig szolgáltam a rendőrség kötelékében. Mivel ez egy hierarchikus rendszerben működő szervezet, elegem lett abból, hogy nem hagyják kibontakozni kreativitásomat, szinte szó szerint megmondták, hogy mit hogyan csináljak, még akkor is, ha sokkal egyszerűbb megoldással is ugyanarra az eredményre jutottam volna. Kb. 7 év után jött el az a pont, hogy elegem lett ebből a rendszerből és a saját vállalkozáson kezdtem gondolkodni. 2016.02.29. napján leszereltek és március elején megkaptam végkielégítésemet, mely egy akkora összeget jelentett, melyből úgy gondoltam, hogy van esélyünk elindulni a vállalkozással. Ekkor úgy gondoltam, hogy itt az idő, most vagy soha. Ezért 2016.03.09. napján megalapítottuk a Kft-t. Mialatt iskolába jártam, elvégeztem az aromaterápiás hátmasszázs tanfolyamot, a cellulit masszázs tanfolyamot, illetve az Alizetics (egészségmegőrző női torna) tanfolyamokat (A, B, C modulos tanfolyamvezetői és az Oktató I. fokozatot is). Így már volt mivel elindulni. Családi körben hamar népszerűvé vált a torna, a családtagok hoztak ismerősöket, így már az elején kialakult egy minimális fix bevétel, kis létszámú fix vendégkör.


Vállalkozás család mellett

Családinet: Mit szólt a család, szűkebb környezet, amikor belevágtatok a vállalkozásba, támogatták-e?

Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető): férjemmel folyamatosan tervezgettük a vállalkozást, átbeszéltük a pozitívumokat, negatívumokat, aggályokat, lehetőségeket. Kicsit félve ugyan, de amellett döntöttünk, hogy vágjunk bele. Férjem alkalmazottként dolgozik (ő is 10 év után hagyta ott a rendőrséget, ezért tudta, hogy mit érzek), van fix fizetése, melyből szűkösen ugyan, de még tudjuk fedezni a család költségeit. Férjem szülei szintén támogatták a vállalkozás ötletét, hiszen legszívesebben ők is vállalkoznának, de szakképzettségük miatt nincs rá lehetőségük. Nagyszüleim ugyan nagyon aggódtak a megélhetés miatt, de minden erejükkel támogatják folyamatosan, hogy 100%-ig a vállalkozásra tudjak koncentrálni.

Családinet: Hány gyermek van, mennyi idősek? Hány évesek voltak a vállalkozás indulásánál?

Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető): Nekem és férjemnek egy lánygyermekünk van, aki 8 éves és mivel idén indult a vállalkozás, így annak megindításakor is 8 éves volt.

Szép Annamária (Üzletvezető/Cégvezető): még nincs gyermekünk, de párommal úgy terveztük, hogy 2-3 év múlva belevágunk.

Családinet: Hogyan tudod összehangolni a vállalkozással kapcsolatos teendőket, a családi feladatokat (időbeosztás)?

Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető): szerencsére annyi támogatást kapok a családtól, hogy nincs nehéz dolgom. Nagymamám szinte heti rendszerességgel felutazik vidékről Budapestre (mivel nyugdíjasként „ingyen” utazik) és mindig hoz két – három táskát tele lefagyasztott főtt étellel, frissen készült azonnali fogyasztásra szánt finomságokkal, felvágottakkal, sajtokkal, süteményekkel, hogy nekem ne a heti menü megtervezésével és a főzés folyamatával menjen el az időm. A gyerekfelügyeletben is nagyon sokat segítenek a nagyszülők felváltva. Amikor itthon van, akkor bejön velem a központba és elfoglalja magát, vagy amikor éppen nincs torna, masszázs vagy valamilyen munka, akkor társasjátékozunk. Mivel kutyabarát hely vagyunk, így a kutyus is mindig velünk jön, szóval unatkozni senki sem szokott. Év közben férjemmel és sógornőmmel szoktuk összeszervezni a dolgokat. Általában reggel én viszem iskolába. Délután pedig férjem vagy sógornőm megy érte és ennek megfelelően hazamegy egyből vagy sógornőmmel bejön a központba, ahol befejezi a megmaradt házi feladatokat, olvas, vagy tanul.

Az otthoni teendők szintén megoszlanak. Szerencsére férjemre mindenben számíthatok. Este intézi, hogy kislányunk tisztálkodjon, vacsorázzon, és időben ágyba kerüljön. Amikor hazaérkezem, összekészítem a következő napi ételt, amit elviszünk munkába és lányunk az iskolába. Munka után férjem intézi a mosogatást, hétvégén pedig közös erővel ugrunk neki a lakás kitakarításának, melyből lányunk is kiveszi a részét korának megfelelő mértékben.

Szép Annamária (Üzletvezető/Cégvezető): párom amilyen házimunkában tud, abban besegít, hogy este vagy hétvégén is tudjak a munkára koncentrálni. Sajnos a főzés nem tartozik az erősségei közé, úgyhogy ettől a napi feladattól nem menekülök, ezért hétköznap igyekszem minél egyszerűbb ételeket készíteni. A hivatalos intézni valókat mindig felosztjuk épen melyikünk ér rá az adott problémával foglalkozni. Nekünk macskánk van és sajnos őt nem tudom bevinni a központba, mert kíváncsi természet és félő, hogy kiszökne az ajtón. Ezért esténként, amikor energiámból telik, játszani szoktunk, de szerencsére párom rendszeresen gondoskodik a kis macskánk boldogságáról.

Családinet: Szerinted jót tesz-e a családi életnek, ha együtt dolgoznak a szülők? Nincs ebből sok konfliktus?

Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető): A szülők nem dolgoznak együtt, így ebből nincs konfliktus. Maximum akkor van súrlódás, ha valakinek stresszesebb napja volt és azt hazahozta, türelmetlenebb a családtagokkal.

Szép Annamária (Üzletvezető/Cégvezető): Családban mindig jól meg kell gondolni a közös cég alapítást. Mielőtt elkezdődik a közös munka végig kell gondolni, hogy mennyire tudnak hosszú távon közösen dolgozni a családtagok. Ha társulunk valakivel mindig nehéz ugyanazt az elképzelést megértetni a társunkkal, és ha nem működik, ki lehet vásárolni és elválnak útjaik viszont, ha ez családon belük történik, akkor az elválás nem olyan egyszerű művelet, hisz ott a családi összejövetelek. Viszont szerencsére nálunk ilyen probléma nincs. Cégen kívül is sokszor szervezünk közös programokat. Ritával mi nagyon egy hullámhosszon vagyunk, sokszor egymás mondatát fejezzük be (de komolyan) Persze nálunk is előfordulnak súrlódások, de azokat mindig hamar elsimítjuk és tudunk a közös munkára koncentrálni.    

Családinet: Szerinted mik egy családi vállalkozás legfőbb előnyei?

Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető): Legnagyobb előnye, hogy már van egy alapvető bizalom. Hiszen a családtagoknál nem kell attól félni, hogy fúrják, vagy anyagi ügyekben félrevezetik egymást. Családként mindenkinek az az érdeke, hogy működjön a vállalkozás és minél nagyobb hasznot termeljen, mert úgy mindenkinek több jövedelem jut, nem úgy, mint egy megszokott munkahelyen, hogy az alkalmazott kap egy fix összeget a munkájáért, a haszon többi részét pedig a vezető elteszi. Családi vállalkozásban az ember könnyebben megbeszéli a problémákat, sűrűbben vannak együtt, így a felmerülő problémák megbeszélése rugalmasabban működik.

Családinet: Ki segít abban, hogy a vállalkozásra legyen idő a család mellett?

Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető): Nagyszülők, férj, élettárs, anyós, após, gyerek (korának megfelelő szinten).

Családinet: Szeretnéd-e a későbbiekben gyermekedet is bevonni a vállalkozásba?

Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető): A későbbiek során maximum akkor szeretném a gyermeket bevonni a vállalkozásba, ha ehhez neki is kedve lesz. Nem szeretném ráerőltetni, de ha szeretne részt venni, természetesen nem lesz kizárva.

Családinet: Mennyi időt foglalkozol vállalkozásoddal egy héten?

Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető): 70-75 óra van hetente a vállalkozásra fordítva.

Szép Annamária (Üzletvezető/Cégvezető): Hasonlóan Ritához, reggeltől estig a vállalkozásra fókuszálok.


A vállalkozás sikeressége

Családinet: Szerinted mi a legfontosabb tényezők egy vállalkozás sikerességéhez?

Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető): Vendégorientált hozzáállás, jó marketing, folyamatos továbbképzés.

Családinet: Szerinted mi a saját vállalkozásának sikerének a kulcsa?

Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető): Az egészséges életmód napjainkban már önmagában is nagy népszerűségnek örvend. Szerencsére egyre több embert foglalkoztat a téma, főként nőket. Az idősebb korosztály, akik idős koruk miatt, valamint a dolgozó nők közül azok, aki valamilyen mozgásszervi megbetegedésük okán vagy nagy túlsúlyuk miatt kiszorulnak az edzőtermi csoportos órákról, mert nem bírják a tempót, nem tudják követni a koreográfiát, kellemetlenül érzik magukat / nem találják helyüket a csoportban, vagy órák után fájdalom jelentkezik ízületeikben, ergo rosszabbul érzik magukat attól, hogy mozognak.

Mi igyekeztünk családias, kellemes légkört kialakítani a Központban. Ehhez nagyon sokat hozzátesz az Alizetics, mely egy egészségmegörző női torna, amit korosztálytól függetlenül mindenki tud végezni, hiszen olyan nyújtó, lazító és erősítő gyakorlatokból tevődik össze, melyek nem terhelik sem az ízületeket, a keringést és a légzőszervrendszert. A vendégeket folyamatosan dicsérjük (persze nem minden ok nélkül), nem szólunk rá, ha nem bírja olyan tempóban végezni a tornát, ahogy az oktató diktálja. SŐT! Mindenkinek elmondjuk, hogy saját képességeinek megfelelő tempóban végezze a gyakorlatokat és úgy, ahogy jól esik. Majd idővel, ha rendszeresen jár a foglalkozásokra, megerősödik annyira, hogy gyorsabban, szebben, gördülékenyebben fog menni. Minden gyakorlathoz bemutatjuk, hogyan lehet még kímélőbben végezni arra az esetre, ha valakinek pont az aktuálisan megdolgoztatott testrészen vannak fájdalmai, egészségügyi problémája.

Ezen felül kutyabarát hely vagyunk, így aki igénybe szeretné venni bármely szolgáltatásunkat, megteheti ezt akár kutyasétáltatás közben is, hiszen nem kell kedvencét az üzlet előtt kikötve hagynia, amíg Központunkban tartózkodik. Nálunk mindenki imádja a kutyákat, ezért amíg a gazdi épp egy kényeztető masszázzsal igyekszik a napi stresszt oldani, addig kedvence is jó kezekben van, hiszen játszunk vele, a gazdi engedélyével kap finomságot és rengeteg simogatást, szeretetet (januártól pedig akár még a kutyust is be lehet nevezni egy masszázsra) és persze mindig friss víz várja az ebeket.

Ugyanakkor, ha valaki gyermekkel érkezik, szintén rugalmasan kezeljük a helyzetet. Amíg anyuka tornázik, vagy masszíroztat, addig mi a gyerkőccel társasjátékot játszunk, lufizunk, rajzolunk, színezünk, beszélgetünk, mesét olvasunk. Ha a gyermek már elmúlt 6 éves, akár még együtt is tornázhat anyuka és gyermeke.

Családinet: Szerinted mi a vállalkozás legnagyobb buktatói?

Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető): Legnagyobb buktató az, hogy ha anyagi nehézség adódik egy családban, akkor általában a nők a kényeztető kezelésekre fordított összegből vonnak el, így az első, amit elhagynak, a masszázs, majd a torna, később a manikűrös, kozmetikus, fodrász és így tovább. Ezen felül másik buktató a nagyobb szünetek átvészelése (nyári szabadságok, nyaralások, több napos ünnepekkel egybe kötött hosszabb szabadságok, utazások). Ilyenkor sok vendég kieshet egyszerre, mert megvannak azok a népszerű időszakok, amikor a családok nyaralni mennek, elutaznak, így ilyenkor nagyobb bevételkiesés várható (uborkaszezon).

Családinet: Miben jobb a Ti vállalkozásotok a konkurenciájánál?

Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető): Első sorban a rugalmasság. Bármilyen problémával fordulnak hozzánk, azt törvények és szabályzatok adta lehetőségeken belül igyekszünk rugalmasan kezelni. Így jöhetnek a vendégek gyerekkel vagy kutyával, foglalkozunk velük, míg a vendég a szolgáltatásainkat élvezi. A szolgáltatások időpontjaival is teljesen rugalmasak vagyunk, akár egy fővel is megtartjuk a torna foglalkozást és nem kérünk érte felárat személyi edzés címszóval.

Másodszor pedig a komplexitás, ami kiemel minket a konkurens vállalkozások közül. Ugyanis nem csupán az adott probléma egy-egy részére kínálunk megoldást, hanem az életmódváltás témakörében igyekszünk minden igényt kielégíteni. Ehhez nem csupán a táplálkozás és a mozgás tartozik, hiszen a mentális egészség, a stressz oldás, és a szépségápolás is hozzátartozik. Szolgáltatásaink körét pedig az igényeknek megfelelően folyamatosan bővítjük. Így a közeljövőben tervezzük csoportos gyógytorna foglalkozás indítását, kozmetikust, manikűr-pedikűröst is szeretnénk hívni központunkba, illetve januártól kutyamasszázs bevezetését is szeretnénk megoldani.

Családinet: Milyen szakmai segítséget vettél igénybe?

Buczkóné Fehér Rita (Ügyvezető): mindig keresek olyan új tanfolyamokat, képzéseket, melyek elsajátításával újabb szolgáltatásokkal tudjuk bővíteni a Központunkat. Hamarosan például a kutyamasszázs-t fogom megtanulni, ami már a cég indulása óta tervben van. Emellett szakmai tudásomat is rendszeresen fejlesztem, hogy minél professzionálisabb segítséget tudjak nyújtani a hozzám érkező vendégeknek.

Szép Annamária (Üzletvezető/Cégvezető): folyamatosan frissítem a már meglévő üzleti ismereteimet gazdasági és vállalkozási hírekkel, könyvekkel. Sajnos a marketing terén hiányosságaim vannak, ezeket igyekszem pótolni. Ismerősöktől, nálam tapasztaltabb emberektől szoktam tanácsot kérni, ha valamiben elakadok, vagy ha valamit nem tudok. Illetve, amennyiben lehetőségem adódik szemináriumokra járok, hogy új ismeretekre tegyek szert, ami sikeresebbé teheti a vállalkozást.

Chouwa Életmód Kft. adatai

Központunk címe: 1071 Bp. Dembinszky utca 39.

Honlap: www.chouwakozpont.hu

Facebook: www.facebook.com/chouwakozpont

Telefonszám: 06-30-519-6134

Email cím: chouwakozpont@gmail.com

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább. Till Tamás 11 éves volt, amikor 2000-ben egy vadasparkba indult - de már sosem ért haza. Szüleinek 24 évet kellett várniuk arra, hogy kiderüljön, mi történt gyermekükkel. Holttestét most megtalálták, és ezzel sokkoló történetre derült fény.
Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Az alkohol alapvetően toxikus hatással bír a májra, és a korábbi, szívesen hangoztatott mondásokkal ellentétben, mára bebizonyosodott, hogy nincs is még egészségesnek mondható alkoholmennyiség. Mindez nem jelenti azt, hogy alkalmanként nem lehet koccintani egy-egy pohárral, de májbetegséggel élőknek nagyon körültekintőnek kell lenniük ezen a téren. Dr. Németh Alíz, a Hepatológiai Központ hepatológusa, gasztroenterológus arról beszélt, van-e olyan mennyiség, amit még elfogyaszthatnak a hepatitiszes betegek, befolyásolja-e ez a kezelést, illetve milyen tünetek esetén kell mindenképpen orvoshoz fordulni.
Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Cseuz László 16 nap alatt érkezett meg Párizsba, a nyári olimpiai játékok helyszínére péntek délután.
Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Augusztus 20. Magyarország egyik legnagyobb ünnepe, amely az államalapítást és Szent Istvánt, az ország első királyát ünnepli. Ezen a napon országszerte színes és változatos programok várják az érdeklődőket, a hagyományőrző eseményektől kezdve a kulturális rendezvényeken át a látványos tűzijátékokig. Mutatunk néhány ingyenes programot Budapesten és vidéken, amelyekre ellátogatva tartalmas és érdekes napot tölthet együtt a család.
Kerti tóba esett egy kisfiú, már nem lélegzett, mikor anyja kiemelte a vízből - a mentők telefonos segítségével sikerült újraélesztenie a kicsit

Kerti tóba esett egy kisfiú, már nem lélegzett, mikor anyja kiemelte a vízből - a mentők telefonos segítségével sikerült újraélesztenie a kicsit

A kisfiút végül stabil állapotban szállították kórházba.
A szerkesztő ajánlja