SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi vállalkozás bemutatkozója: RITARTIKA - család fotózás, a szárnyát bontogató anya

Simonné Halász Rita [cikkei] - 2016-07-25
Fotós szolgáltatások saját környezetben, őszinte, örömteli pillanatok - ez a RITARTIKA!
Családi vállalkozás bemutatkozója: RITARTIKA - család fotózás, a szárnyát bontogató anya

A vállalkozás bemutatása

Simonné Halász Rita vagyok, a „RITARTIKA – család fotózás” megálmodója és megvalósítója.

Közgazdászként végeztem, a gazdasági élet számos területén megfordultam már, de mindig kerestem a helyem, amit végül a fotózásban találtam meg.

Kislányom születését követően felmerült bennem, hogy kihasználom az időt arra, hogy új szakmát tanuljak, így néhány hónapja elvégeztem egy fotós tanfolyamot, ami megalapozta a tudásomat és azóta folyamatosan tanulok, fejlődök, alakítom egyedi látásmódomat.

A fotózás is egy nagy terület, az én választásom a családi pillanatok megörökítésére esett, ez áll hozzám a legközelebb. Mindezt kötetlenül, feszültségektől mentesen teszem, épp ezért, ha lehet kerülöm az erősen beállított pózokat. Nem rendelkezem műteremmel, hanem tetszőleges helyeken történik a fotózás, otthon, kertben, parkban, tóparton stb.

A család fotózáson belül foglalkozom kismama, újszülött, gyermek és család fotózással. Helyileg leginkább Észak-Magyarországon tevékenykedek, de az ország egész területén mobilis vagyok.


 

Vállalkozás a család mellett

Anyaként vállalkozni nem könnyű dolog. Én az a típusú ember vagyok, aki nem tudott egyik pillanatról a másikra kiszakadni az előző életéből, és azt gondolom nem is kell. 15 évig tanultam, majd 7 évig dolgoztam, nem szerettem volna feladni életem ezen részét. Természetesen első a kislányom, a munkaügyekkel akkor foglalkozom, ha alszik napközben vagy már este lefektettem. A munka mennyiségétől függ, hogy éjjel meddig retusálok, dolgozok a képeken.

Sokan azt kérdezik, hogy miért veszek a nyakamba egy ekkora terhet, hiszen épp elég a gyereknevelés mellett a háztartás vezetése, de én úgy gondolom, hogy az élet nem áll meg, kell, hogy egy anya mással is foglalkozzon asszonyi/anyai teendőin kívül is.

Segítségemre vannak a nagyszülők, akik vigyáznak a kislányomra, ha fotózni indulok és támogatnak ebben a vállalkozásban.

Férjem részéről pedig nagyon sok türelmet igényel a szárnyaim bontogatása, de remélhetőleg megéri a fáradozás.


 

Sikeresség

Az, hogy egy vállalkozás sikeres lesz-e nagyon sok körülménytől függ, saját bőrömön tanultam meg én is, és most sem biztos, hogy a legtökéletesebben csinálom.

Nagyon fontos a hit, kitartás és alázat. Ha gazdasági oldalról nézzük, akkor mindenképpen meg kell hogy előzze az indulást egy alapos piackutatás, konkurencia vizsgálat, majd meghatározni, hogy miben leszek én jobb/más, mint a konkurencia. Valamint a folyamatos önfejlesztés, tanulás, inspirálódás, én is ezen dolgozom minden nap.

Egy ilyen telített piacra belépni, mint a fotózás, nagy bátorságot igényelt, de hiszem, hogy tudok valami újat nyújtani. Ezt szívvel-lélekkel lehet csak csinálni és ez átjön a fotókon is, nincs mellébeszélés.

Ami még elengedhetetlen, hogy egy vállalkozás beinduljon az a családi/baráti támogatás, kell legalább egy ember, aki tartja benned a lelket, hogy ne add fel.

Ha a fent említett dolgokhoz még egy kis marketinges tudás is társul, akkor már nagyot nem lehet hibázni.

Én azt javaslom, minden anyának, aki kacérkodik a vállalkozás gondolatával, hogy vágjon bele, ez az időszak, amíg otthon van a gyermekével kiderítheti, hogy életképes-e az ötlete, van-e rá igény. Persze mindent jól átgondolva, hiszen minden ötlet megvalósításához pénzre van szükség, így nem mindegy, hogy mibe is vágunk bele, mennyi idő alatt térül meg a befektetett összeg, tudja-e nélkülözni a család.

Sok sikert minden szárnyát bontogató anyának! :)

Elérhetőség:

Cím: 3433 Nyékládháza, Petőfi u. 17

Tel.: 06203432885

E-mail: simonnehalaszrita@gmail.com

Honlap: http://www.fotozasmiskolc.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/ritartika/

Szeretnéd te is bemutatni saját családi vállalkozásodat? Küldd el nekünk a bemutatkozó leveled a Családinet felhívása alapján, részletek itt: Megjelenési lehetőség családi vállalkozásoknak és vállalkozó szülőknek

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

24 éve hiába várták haza szülei - megtalálták a 2000-ben eltűnt kisfiú, Till Tamás holttestét

A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas, csak erős idegzetűek olvassanak tovább. Till Tamás 11 éves volt, amikor 2000-ben egy vadasparkba indult - de már sosem ért haza. Szüleinek 24 évet kellett várniuk arra, hogy kiderüljön, mi történt gyermekükkel. Holttestét most megtalálták, és ezzel sokkoló történetre derült fény.
Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Szabad-e hepatitiszes betegnek alkoholt innia?

Az alkohol alapvetően toxikus hatással bír a májra, és a korábbi, szívesen hangoztatott mondásokkal ellentétben, mára bebizonyosodott, hogy nincs is még egészségesnek mondható alkoholmennyiség. Mindez nem jelenti azt, hogy alkalmanként nem lehet koccintani egy-egy pohárral, de májbetegséggel élőknek nagyon körültekintőnek kell lenniük ezen a téren. Dr. Németh Alíz, a Hepatológiai Központ hepatológusa, gasztroenterológus arról beszélt, van-e olyan mennyiség, amit még elfogyaszthatnak a hepatitiszes betegek, befolyásolja-e ez a kezelést, illetve milyen tünetek esetén kell mindenképpen orvoshoz fordulni.
Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Célba ért: 1993 km-t tekert Szentestől Párizsig az olimpiára Laci bácsi, a 80 éves nyugdíjas tesitanár

Cseuz László 16 nap alatt érkezett meg Párizsba, a nyári olimpiai játékok helyszínére péntek délután.
Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Ingyenes programok augusztus 20-án Budapesten és vidéken

Augusztus 20. Magyarország egyik legnagyobb ünnepe, amely az államalapítást és Szent Istvánt, az ország első királyát ünnepli. Ezen a napon országszerte színes és változatos programok várják az érdeklődőket, a hagyományőrző eseményektől kezdve a kulturális rendezvényeken át a látványos tűzijátékokig. Mutatunk néhány ingyenes programot Budapesten és vidéken, amelyekre ellátogatva tartalmas és érdekes napot tölthet együtt a család.
Kerti tóba esett egy kisfiú, már nem lélegzett, mikor anyja kiemelte a vízből - a mentők telefonos segítségével sikerült újraélesztenie a kicsit

Kerti tóba esett egy kisfiú, már nem lélegzett, mikor anyja kiemelte a vízből - a mentők telefonos segítségével sikerült újraélesztenie a kicsit

A kisfiút végül stabil állapotban szállították kórházba.
A szerkesztő ajánlja