SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Elkerülhető, hogy kedvenceink is hazavigyék a vírust!

Családinet [cikkei] - 2006-02-21
A hírek szerint valószínűsíthető, hogy a Magyarországon elhullott madarakat a madárinfluenza emberre is veszélyes H5N1 vírusa is megfertőzhette. A kutyáink és macskáink szabadjára engedésével is lakótérbe vihető a veszélyes kór. Némi odafigyeléssel és higiéniával elkerülhetjük a betegséget.
Elkerülhető, hogy kedvenceink is hazavigyék a vírust!

Az Orpheus Állatvédő Egyesület (www.zug.hu) az ember és a kedvencként tartott állataik védelmére is felhívja a figyelmet. Sokan sétáltatják tavak, vízpartok környékén társállataikat, ahol a fertőzőtt vadmadarak is élnek. Egy–egy kutya álcázás képpen (ösztönösen) belefetrenghet az elhullott dögökbe, frissebb tetemeket meg is dézsmálhatnak kedvenceink. Ilyen formán állataink vírushordozókká, emberre veszélyessé is válhatnak. Ezt mindenképpen meg kell előzni!

 

A természetben szabadon sétáltatott állatokat jobb hosszabb pórázon vagy fokozottabb felügyelet mellett, mint figyelmen kívül hagyottan sétáltatni. Védekezésképpen célszerű a lakókörnyezetünkben élő társállatokat rendszeres fertőtlenítő fürdetésben részesíteni. A veszélyes időszakban kerüljük a nagyobb sétákat, az ismeretlen állatokkal való érintkezést, az idegen helyeken való barangolást is. A felelős állattartás segítheti a betegség terjedésének visszaszorítását.

 

Orpheus Állatvédő Egyesület

www.zug.hu – Állatbarát Web Kuckó

www.sinter.hu – Állatvédelmi Adatbank,

Adó 1%: Orpheus Egyesület – 18464654-1-06

 

Ingyenes állatbarát kiadványok (képeslap, plakát, matrica) rendelhetőek közepes méretű (bélyeges) válaszboríték megküldésével az Orpheus Egyesület postacíméről: 6701 Szeged, P.f.:929.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja