SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyógynövényekkel felvértezve a betegségek ellen: A feketebodza

Németh Ági [cikkei] - 2004-03-21
Egy növény, ami gyógyít, üdít, fontos a kozmetikai ipar számára és valóban megizzaszt minket.
Gyógynövényekkel felvértezve a betegségek ellen: A feketebodza

Napjaink egyik közkedvelt növénye, a bodza. Felhasználása sokrétű. Legnagyobb előfordulási helye az erdőkben van, de meglelhető a kiskertekben is. Nagyon magasra meg tud nőni. Amikor virágzik pompás látványt nyújt, dísze lehet a kertünknek/ernyős virágzata van/. A népgyógyászatban szinte minden részét felhasználják gyógyításra.

Hatóanyaga: sambunigrin, glycosida, illóolaj, tyrosin, csersav, keserű anyag.

A gyökerét is használják teakészítésre: vizelet hajtónak és hashajtónak is .

A gyümölcsét a gyógyászatban fájdalomcsillapítónak és más növénnyel együtt a fejfájás kiváló ellenszere./ bodza és kecskeruta együttes keveréke/.

Virágja az izzasztó tea keverék egyik fontos része.

Ezt a tea keveréket mindenkinek tudom ajánlani, mert kiváló hatása van a megfázás ellen. Valóban leizzaszt minket.


 Izzasztó tea 1 rész bodza / svédcseppet és mézet is tehetünk a teába/

  • 1 rész kamilla
  • 1 rész hársfa
  • 1 rész kakukkfű

Tea készítés:

A teafüveket összekeverjük.  1 kávéskanál teafüvet leforrázunk 2dl forrásban lévő forró vízzel. 5 Percig állni hagyjuk és még melegen méz hozzáadásával kortyolva, isszuk. Érdemes nagyobb mennyiségű teát készíteni, mert többször ajánlatos belőle inni. Finom íze van!

A bodzavirágot több féleképpen is fel tudjuk használni. Készíthetünk belőle szörpöt. Egyszerű és nagyon finom egészséges. Nyáron citrom karikával és jégkockával, kiváló hűsítő ital. /esetleg pezsgővel vagy vodkával is keverhetjük/ Tessék  kipróbálni, csak felnőttek!!!

Szörpkészítés:

Veszünk egy nagy marék bodza virágot és beletesszük egy  5 l -es üvegbe, ráteszünk 2 kg cukrot / ez lehet változó , ki mennyire szereti az édeset/ , felöntjük vízzel és még tehetük bele citom karikákat. 2 hétig érleljük, leszűrjük és már fogyasztható.

A szépségipar is használja a virágot, mert kiváló bőrnyugtató hatása van. Ha valaki kreatív, akkor nagyon szép száraz virágcsokrot is készíthetünk belőle, más virágokkal együtt. Biztosan kapunk olyan virágcsokrot, amit szívesen megtartanánk, ezt szárítsuk meg. meg / a csokrot fejjel lefelé lógatva szárítjuk/ ebből készíthetünk más formájú csokrot, koszorút stb. Minél több színes virágot kötünk össze, annál mutatósabb a kompozíciónk.!

Biztosan örömünket leljük benne, mert lakásunknak szép dísze lesz.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja