SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Baba receptek 12 hónapos kortól: Krémes spenót főtt tojással vagy sajttal

Családinet [cikkei] - 2018-01-11
A babák hozzátáplálásakor nem mindegy, hogy melyik ételt mikor vezetjük be, mert akár árthatunk is vele gyermekünknek.
A spenótban sok C-, A-, és K-vitamin található, magas az élelmi rost- és ásványi anyag (vas, magnézium, kálium és kalcium) tartalma. Folsavtartalma miatt terhes nőknek különösen ajánlott a fogyasztása.
Baba receptek 12 hónapos kortól: Krémes spenót főtt tojással vagy sajttal

Hozzávalók:
 

  • 450 g mirelit spenót
  • fél zsömle
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 ek. liszt


Elkészítés:

A zsömlét kis darabokra tépjük és beáztatjuk a vízzel elkevert tejszínben. Az olajat megmelegítjük, majd elkeverjük benne a lisztet és a felaprított fokhagymát, világos, csomómentes rántást készítünk belőle. Hozzáöntjük a kiolvasztott spenótot és a tejszínes zsömlekockákat, kicsit megsózzuk, és összeforraljuk. 1 éves kortól - ha nem allergiás - feltétként kaphat felkockázott sajtot és tojást is a kicsi, de sonka- vagy párizsikockákkal is nagyon finom.

Mi a hozzátáplálás menete? Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat Hozzátáplálási Kisokosunkban!
Milyen ételeket vezethetsz be az egyes életkorokban, és milyen sorrendben? Nézd meg 
hozzátáplálási táblázatunkat!
 

További receptjeinket itt találod: Baba receptek



A cikket lektorálta:
 

 
Makay Zsuzsa

Makay Zsuzsa

 

Védőnő, családterapeuta

 
 

Fotó: Gaurav Mishra / flickr

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja