SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Irány Tata!

Családinet [cikkei] - 2004-12-05
A Budapesti Művelődési Központ 2002-ben jelentette meg Zöldkönyv című kiadványát, amelyben Budapest természeti környezetét és nevezetességeit mutatja be.
Irány Tata!

Idén áprilisban a könyv internetes változata is elkészült. A “KORLÁT – Hogyan juthatunk zöldközelbe Budapesten és környékén” című honlap mellett a szerkesztők a növényvilág rajongóinak is kedveskedni akartak és létrehozták az arboretum.bmknet.hu internetes portált, ami a budapesti és a főváros környékén található arborétumok, botanikus kertek világába kalauzol bennünket. A zöldellő parkok és szebbnél szebb kertek után most a városok “zöld kincseit” bemutató honlapok kifejlesztésén dolgozik az intézmény. A KORLÁT “legfrissebb” csemetéje, a www.tata.bmknet.hu weboldal, ezúttal Tatára, a vizek és a malmok városába kalauzolja el látogatóit.

Tata a főváros zajától és szmogjától szabadulni vágyóknak tökéletes menedékhely, hiszen történelmi nevezetességei mellett természet adta kincsekben és gyönyörű parkokban is jócskán bővelkedik. A híres település rengeteg látnivalóval szolgál a túrázók számára, így akár egy egész napot is eltölthetünk a várost és az azt körülölelő gyönyörű zöldben sétálva.

A honlap előnye, hogy több, térképpel kibővített túraútvonalat is felajánl az érdeklődőnek, így mindenki kedve szerint vághat neki az izgalmas utazásnak. A busszal vagy vonattal érkező túrázók számára a tervezők a “gyalogosan” menüpontot fejlesztették ki útjuk megtervezéséhez, lépésről-lépésre leírva a kihagyhatatlan látnivalók és nevezetességek sorát. A négy keréken utazókról sem feledkeztek meg: őket is külön útvonalterv segíti a tájékozódásban, továbbá részletes információt kaphatnak a parkolási lehetőségekről és a helyi útviszonyokról is. A honlap további sajátossága, hogy a mozgásukban korlátozottaknak is segítséget nyújt a tájékozódásban bemutatva a túravonal terepviszonyát, akadályait.Fényképek segítségével virtuális sétákat tehetünk a Cseke- és az Öreg tóhoz, valamint szemügyre vehetjük a város híres Angolparkját és képzeletben felmászhatunk a Kálvária dombra. Az oldalt a gyönyörű fényképek mellett térkép és a látnivalókról szóló érdekes és fontos információk teszik élvezetesebbé. Akik szeretnek túrázni és a történelem iránt is fogékonyak, azoknak kiváló ötleteket ad majd a honlap a kikapcsolódáshoz, mindazoknak pedig, akik eddig csak a lehetőségek hiányával takaróztak, nem lehet több kifogásuk: ki hát a kényelmes fotelból és irány Tata!

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Budapesti Művelődési Központ
Kiss Gábor
1119 Budapest, Etele út 55.
Telefon: 06/1/371-2876
Fax: 06/1/371-2761
E-mail:
info@kirandul.hu
www.kirandul.hu
www.korlat.bmknet.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja