SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kutyák a kukából

Családinet [cikkei] - 2005-05-04
Fóti Gábor érdi lakos éppen a szelektív hulladékkonténerhez tartott, hogy az üvegeket kidobja, amikor nyüszögésre lett figyelmes. A kukában ekkor lelt a lelketlen állatkínzók által beledobált hét újszülött kutyusra.
Kutyák a kukából

Az ismeretlenek embertelen cselekményére nem találunk racionális magyarázatot.

 

Az utóbbi időben az Orpheus Állatvédő Egyesület (és a többi állatvédő szervezet is) rengeteg hasonló bejelentést kap. Az állatok megmentésére meglévő kapacitás ezzel szemben sokkal kisebb.

 

Úgy tűnik, hogy hiába a szigorodó állatvédelmi törvények, a lakosság szűk rétege ettől függetlenül továbbra is felelőtlenül kezeli és tartja állatait, amely sok esetben kínzásig fajul. 

 

A 2004. X. törvény értelmében az állatkínzás bűncselekmény. Ezek szerint az állatkínzás: az állat szükségtelen, fájdalmat okozó bántalmazása, vagy olyan hatást eredményező beavatkozás, bánásmód, valamint szükségleteinek oly mértékű korlátozása, amely tartós félelmet, egészségkárosodást okozhat. Állatkínzásnak minősül az is, ha emlős állatot valaki elhagyja, vagy kiteszi. Az ilyen jellegű cselekményeket a büntető törvénykönyv két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatja.

 

Állatkínzás tapasztalása esetén a helyileg illetékes rendőrőrsön lehet tanúk és képek felvonultatása mellett bejelentést tenni.

 

Orpheus Állatvédő Egyesület

www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó

www.sinter.hu – Állatvédelmi adatbank

Adó 1%: 18464654-1-06.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja